Cameră termoviziune „cu infraroșu”?
Cameră termoviziune „cu infraroșu”
Camerele termice funcționează diferit față de camerele de vedere pe timp de noapte, iar utilizarea termenului „infraroșu” poate provoca într-adevăr o confuzie.
Cameră de vedere timp de noapte:
Camerele de vedere nocturnă funcționează într-adevăr în domeniul infraroșu, dar aici termenul este aplicat vederii pe timp de noapte. Aceste camere folosesc lumină vizibilă și spectru infraroșu apropiat pentru a afișa imaginea.
Camera termica:
Funcționarea camerelor termice se bazează pe detectarea radiației infraroșii (IR) și aceasta este transformată în imagine, deci termenul „infraroșu” se referă aici la radiația energiei termice.
Diferența dintre folosirea celor doi termeni constă așadar în faptul că camerele de vedere nocturnă folosesc lumina în domeniul infraroșu pentru a asigura vizibilitatea, în timp ce camerele termice măsoară și afișează radiația energiei termică, astfel încât creează o hartă termică.
O parte a acestei confuzii de denumire provine din faptul că ambele tipuri de camere vă ajută să vedeți în întuneric, dar se bazează pe principii fizice diferite.